welkom bij
Numachi No Dojo

Wie zijn wij?

Numachi No Dojo is een Budoclub
(J
apanse vechtsport) waar we Judo en  Ju-jitsu  lessen aanbieden aan diverse doelgroepen. Judo word voornamelijk onderwezen aan de jeugd vanaf 6 jaar oud. En Ju-jitsu ​voor (jong)volwassenen (15+).

Onze Visie:

Bij ons staat persoonlijke ontwikkeling het hoogst in het vaandel en we proberen ook aan zoveel mogelijk verschillende doelgroepen les te geven. De meeste Budosporten zijn van oorsprong ontwikkeld om oorlogen en veldslagen te winnen maar hedendaags gaat het om het overwinnen van jezelf! Continue in de bloei staan en zorgen dat je fysiek, mentaal en sociaal een beter mens word!

Geschiedenis Club:

Het concept bestaat maar liefst sinds 1965. Ooit opgericht als "Juba" (staat voor Judo - Bartjes) door een geestelijke van de Bartjes kerk met als doel de jeugd wat meer van straat te houden en deze goede vaardigheden en life skills te onderwijzen door middel van Judo. Al snel kwam daar Ju-jitsu bij en toen de club werd overgenomen door Ron Korevaar is de naam veranderd naar "Jujiba" (Judo - Jiu-jitsu - Bartjes). Per Juli 2022 is de naam veranderd naar Numachi No Dojo.


 Betekenis naam en logo:

Numachi No Dojo vertaald zich naar "Dojo van het moeras" en slaat op het mooie Den Bosch waar we gevestigd zitten. Van oudsher is Den
Bosch een in moeras gelegen stad en vroeger draagde dat bij aan de verdediging tegen indringers doordat ze zich moeilijk konden verplaatsen en de stad konden binnen dringen.

 

Het logo bestaat uit 3 elementen. Als eerste hebben we aan de linkerzijde een "katana" beter bekend als samurai zwaard. Deze staat symbool voor Japanse krijgskunsten. In ons logo is het zwaard in de grond gestoken om te laten zien dat we het verleden moeten eren maar de strijd intern is en we juist streven naar vrede. Als tweede hebben we aan de rechterzijde "bamboe" dit symboliseerd het moeras op
Japanse wijze, daarnaast staat bamboe bekend om zijn flexibiliteit, sterkte en veelzijdigheid. Als laatste is alles omcirkeld met een zogeheten "enso" (zen cirkel) dit wordt in zen buddhisme gecreëerd als uitdrukking van een vrije geest waarin het lichaam in staat is te creëren. Dit word altijd in een enkele vloeiende strook gedaan.

E-mailen
Bellen
Info
Instagram